80 g gehakt
20 ml broodkruim
20 ml fijngesneden ui
3-5 gram verse peterselie, of 1 gram gedroogde peterselie
0,5 gram zout
0,1 gram peper
2,5 ml Worcestershire saus
1 ei
13 ml melk
bakboter om de gehaktballen in te bakken
150 gram zuurkool
75 gram aardappelen
Bereidingswijze
Meng de gehakt, broodkruim, ui, peterselie, zout, peper, ei, melk en de Worcestershire saus door elkaar. Verdeel dit in twee en maak er twee gehaktballen van.
Bak de gehaktballen rustig in een braadpan.
Breng water in een pan aan de kook en kook de aardappels.
Wring het vocht uit de zuurkool. Als de aardappels bijna klaar zijn, voeg dan de zuurkool toe, zodat deze ook heet wordt.
Stamp de gekookte aardappel samen met de zuurkool.
Serveer dit op een bord met daarnaast een heerlijke gehaktbal.
Eet smakelijk!