250gram of 8 vellen bladerdeeg
100 gram poedersuiker
1 eetlepel warm water
siroop/ranja (kies een ranje kleur naar welke kleur de topping moet worden)
125ml slagroom
250ml melk
25gram (mais)zetmeel
5 vellen gelatine
1 zakje vanille suiker (of beter, verse vanille)
50gr suiker
2 eierdooiers
bloem
Bereidingswijze
Bladerdeeg
Ontdooi de bladerdeeg
Bedek de bladerdeeg met een zo dun mogelijk laagje bloem. Leg ze daarna op een bakplaat. Maak met een prikker of vork wat gaatjes in het deeg. Laat alles 15 minuten rusten.
Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde over van 225graden Celsius voor 15-20 minuten, totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is. Laat het daarna afkoelen.
Snij het bladerdeeg in plakken van ongeveer 5 bij 12 centimeter
Glazuur
Maak een beetje water warm/heet en los de poedersuiker hierin op
Mix de siroop erdoor totdat de gewenste kleur ontstaat
Pak de helft van de bladerdeeg plakjes en bedek deze met het glazuur (let op: de siroop wordt hard zodra deze afkoeld). Gebruik niet teveel en verdeel alles evenredig.
Banketbakkerroom
Kook de melk samen met de vanille suiker
Meng het zetmeel met koud water en roer dit erdoor
Daarna direct van het vuur afhalen
Klopt de eierdooiers samen met de suiker totdat er een schuim ontstaat. Klop dit heel voorzichtig door het mengsel en laat alles afkoelen
Week de gelatine in water. Knijp het overtollige water eruit en los de gelatine op in het koude mengsel.
Klop de slagroom en meng dit er ook door
Doe alles in een lage bak, het liefst rechthoekig. Laat alles afkoelen en opstijven
Pak een mes en maak deze nat. Snij plakken van 5 tot 12 centimer van de cream
Leg een plak op een onderkant van bladerdeeg en leg op top een met glazuur bedekt stukje bladerdeeg
Eet smakelijk!