- 470 ml bloem
- 120 ml cocoapoeder
- 15 ml bakpoeder
- 5 ml. zout
- 2,46 ml. baking soda
- 59 ml boter
- 120 ml (of 110 g). appelmoes
- 240 ml suiker
- 2 eieren
- 120 ml (of 110 g). chocolade
- 5 ml. vanille
- 120 ml volle melk
- 120 ml kokend water
Bereidindswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
- Voeg de bloem, cacoa poeder, bakpoeder, baking soda en zout samen in een kom
- Mix deze ingredienten met een mix en voeg tijdens het mixen de boter en suiker toe
- Blijf mixen totdat een homogene massa ontstaat
- Voeg daarna de eieren, chocolade stukjes en vanille toen
- Voeg de helft van de bloem toe en de helft van de melk
- Blijf mixen totdat opnieuw een gladde massa ontstaat
- Voeg daarna de andere helft van de bloem en melk toe
- Voeg als laatste, langzaam het water toe
- Vet de cupcake vorm in met boter en vul deze top de top
- Afbakken in 20 tot 25 minuten. Controleer of een tandenstoker schoon uit de cupcake komt, dan is deze gaar
- Daarna de cupcakes laten afkoelen
Eet smakelijk!