Iedereen kan bakken | Recepten en bakgerei


Chocolade cupcakes

Bak je eigen chocolade cupcakes


  • 470 ml bloem
  • 120 ml cocoapoeder
  • 15 ml bakpoeder
  • 5 ml. zout
  • 2,46 ml. baking soda
  • 59 ml boter
  • 120 ml (of 110 g). appelmoes
  • 240 ml suiker
  • 2 eieren
  • 120 ml (of 110 g). chocolade
  • 5 ml. vanille
  • 120 ml volle melk
  • 120 ml kokend water

Bereidindswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
  • Voeg de bloem, cacoa poeder, bakpoeder, baking soda en zout samen in een kom
  • Mix deze ingredienten met een mix en voeg tijdens het mixen de boter en suiker toe
  • Blijf mixen totdat een homogene massa ontstaat
  • Voeg daarna de eieren, chocolade stukjes en vanille toen
  • Voeg de helft van de bloem toe en de helft van de melk
  • Blijf mixen totdat opnieuw een gladde massa ontstaat
  • Voeg daarna de andere helft van de bloem en melk toe
  • Voeg als laatste, langzaam het water toe
  • Vet de cupcake vorm in met boter en vul deze top de top
  • Afbakken in 20 tot 25 minuten. Controleer of een tandenstoker schoon uit de cupcake komt, dan is deze gaar
  • Daarna de cupcakes laten afkoelen

Eet smakelijk!