470 ml bloem
120 ml witte suiker
5 ml zout
15 ml bakpoeder
2 gram kaneel
2 gram nootmuskaat
30 ml gesmolten boter
120 ml melk
1 ei
950 ml olie (om te frituren)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 190 graden Celsius.
Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat door elkaar. Voeg daarna de gesmolten boter toe en meng totdat een kruimelige substantie ontstaat.
Daarna kan de melk en het ei toegevoegd worden. Meng opnieuw, maar nu totdat er een gladde substantie ontstaat.
Kneed dit ligt and leg het op een ligt met bloem bestrooide ondergrond.
Rol dit uit tot ongeveer 3,5cm dikte.
Snijd met een donutsnijder of gebruik twee koekjes snijders van verschillend formaat.
Laat de rauwe donuts voorzichtig in de olie zakken
Let op dat er niet teveel donuts tegelijk in de pan gaan.
Iedere donut moet ongeveer 3 minuten gefrituurd worden, of totdat deze goudbruin is. Ondertussen dient de donut eenmaal gedraaid te worden.
Leg de donuts op een droog papiertje of droge doek om uit te lekken zodra deze uit de frituurpan komen.
Eet smakelijk!