Iedereen kan bakken | Recepten en bakgerei


Bananenbrood

Bananenbrood Recept


Ingrediënten

  • 2-3 rijpe bananen, geprakt
  • 1/3 kopje gesmolten boter
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 3/4 kopje suiker (kan worden verminderd tot 1/2 kopje als je minder zoet wilt)
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 kopje bloem voor alle doeleinden

Instructies

  1. Verwarm de Oven Voor:

    • Verwarm je oven voor op 175°C (350°F).
    • Vet een broodvorm van 4x8 inch in met boter.
  2. Meng de Ingrediënten:

    • Prak in een mengkom de rijpe bananen met een vork tot een glad mengsel.
    • Roer de gesmolten boter door de geprakte bananen.
  3. Voeg de Baking Soda en Zout Toe:

    • Meng de baking soda en het zout erdoor.
  4. Voeg de Suiker, Ei en Vanille Toe:

    • Roer de suiker, het losgeklopte ei en het vanille-extract erdoor.
  5. Voeg de Bloem Toe:

    • Meng de bloem erdoor tot het net gemengd is. Niet teveel roeren.
  6. Bak het Brood:

    • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
    • Bak gedurende 60-65 minuten, of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  7. Laat Afkoelen en Serveer:

    • Haal uit de oven en laat het brood een paar minuten in de vorm afkoelen.
    • Haal daarna het brood uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster voordat je het in plakken snijdt.

Geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!