Ingrediënten
- 2-3 rijpe bananen, geprakt
- 1/3 kopje gesmolten boter
- 1 theelepel baking soda
- Snufje zout
- 3/4 kopje suiker (kan worden verminderd tot 1/2 kopje als je minder zoet wilt)
- 1 groot ei, losgeklopt
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopje bloem voor alle doeleinden
Instructies
-
Verwarm de Oven Voor:
- Verwarm je oven voor op 175°C (350°F).
- Vet een broodvorm van 4x8 inch in met boter.
-
Meng de Ingrediënten:
- Prak in een mengkom de rijpe bananen met een vork tot een glad mengsel.
- Roer de gesmolten boter door de geprakte bananen.
-
Voeg de Baking Soda en Zout Toe:
- Meng de baking soda en het zout erdoor.
-
Voeg de Suiker, Ei en Vanille Toe:
- Roer de suiker, het losgeklopte ei en het vanille-extract erdoor.
-
Voeg de Bloem Toe:
- Meng de bloem erdoor tot het net gemengd is. Niet teveel roeren.
-
Bak het Brood:
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
- Bak gedurende 60-65 minuten, of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
-
Laat Afkoelen en Serveer:
- Haal uit de oven en laat het brood een paar minuten in de vorm afkoelen.
- Haal daarna het brood uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster voordat je het in plakken snijdt.
Geniet van je zelfgemaakte bananenbrood!